Pelayaran yang masakan ayam memasak resipi Douchi masak kicap

29 Nov 2015

Pelayaran yang masakan ayam memasak resipi Douchi masak kicap – buat masa ini, kami ingin menyampaikan maklumat Info resepi memasak untuk anda. Mungkin ini buku masakan boleh membantu anda dalam mencari bahan rujukan untuk kemudian anda memasak.
 
Kali ini kita akan membincangkan ditapis hidangan masakan ini, masakan ini sudah tentu akan merasa resep ayam woku yahut apabila dibuat. Resipi untuk membuat ayam masak sos Douchi sesuai untuk anda yang sukakan cabaran dalam masakan hidangan yang inovatif untuk.

Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat satu hidangan adalah tidak terlalu sukar untuk mencari. Jika anda boleh mengikuti langkah-langkah dalam proses pembuatan yang ianya sudah tentu akan terasa mudah apabila anda membuat.

Kicap dan taoco merupakan aloi yang sangat sesuai. Cuba diterapkan dalam ayam diproses sememangnya lazat, masakan begitu luar biasa. Tabur bijan di atasnya sehingga resep ayam goreng penyet sambal ijo bila dimakan ada tekstur yang rangup bijan biasa kita dapati pada masakan. Benar-benar bernilai cuba.

Bahan-bahan:

1/2 ekor ayam, dipotong 12 bahagian
1/2 daun bawang, dihiris panjang
2 ulas bawang putih, memarkan
1/2 loceng lada hijau, dipotong dadu
kicap manis 1 sudu besar
taoco manis 1 1/2 camca besar
150 ml air
1 sudu teh bijan, kacang tanah panggang
1 sudu besar Minyak bijan untuk sautéing

Bagaimana untuk membuat ayam sos TAOCO MEMASAK:

Panaskan Minyak bijan. Tumis Bawang besar dan bawang putih hingga wangi.
Input untuk ayam. Kacau sehingga ia berubah warna.
Tambah lada itu. Kacau sehingga setengah kelihatan melenting.
Masukkan kicap manis dan taoco. ADUN rata.
Tuang air. Masak sambil kacau sekali-sekala sehingga selesai dan meresap. Hidangkan bersama-sama dengan taburan.
Keputusan 6 sajian

Bagaimana untuk memasak ayam resepi Douchi masak kicap mungkin dapat membantu anda dalam mencari sumber rujukan masakan. Pastiinya lazat resepi ini akan dibuat apabila anda memcurahkan dengan semua kebolehan anda. Jika sudah yakin terhadap preskripsi ini, terdapat ada salahnya jika anda membuatnya.


TAGS ayam


-

Author

Follow Me